Tekniikkaharjoituksia

29.05.2011 - 18:30 / ninamutik.


Tein neljä pientä kuvaa harjoitellakseni ja kokeillakseni uusia välineitä ja tekniikoita pääsykokeita varten. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

 

 

 

Kategoria: Maalaus ja piirrustus.
Tagit: , , , , , , ,3 vastausta - “Tekniikkaharjoituksia”

 1. Pipps Kirjoittaa:

  Maalasitko mallista? Mitä välineitä käytit?
  Karhu ja tuulinen maisema on ihgut X)

 2. ninamutik Kirjoittaa:

  Käytin mallina valokuvia vanhasta Kamera-lehdestä.

  Karhu on tehty japanilaisella kalligrafiamusteella, joka on jumalaista. (Sumi-muste) Olen käyttänyt mustetta sekä kostutetulle akvarellipaperille saadakseni hauskoja efektejä, että kuivana saadakseni tarkempaa jälkeä. Valkoiset alueet on saatu aikaan peittogeelillä, joka siis kuivuu paperille eikä päästä väriä läpi ja jonka voi poistaa myöhemmin. Peittogeeli oli uusi mukava tuttavuus. Nuo taustan pikku pallot olisi ihan mahdottomia tehdä ilman sitä.

  Tuulisessa maisemassa on hiukan Copic piirrustustussia (vedenpitävää) ja muu on akvarellia. Tässä käytin säiliösivellintä. Siinä on siis vesisäiliö, josta on yhteys hiukan tussimaisesti kenokuitukärkeen. Tässä kuva vastaavasta kuin omani: http://www.sarjakuvanteko.fi/wiki/images/a/a3/Pentel_aquash.jpg Nerokas keksintö!!! Olen ihan rakastunut. Tekee tietynlaisen akvarellijäljen aikaansaamisesta ihan hemmetin helppoa ja tarkkaa. Tämä työ siis on tehty kokonaan tuolla uudella säiliösiveltimelläni.

  Tissikuvassa on käytetty punaista mustetta semmoisella metallisella dipattavalla kärjellä (alan nimistö hallussa) ja pensselillä naiseen ja taustaan akvarellia. Lisäksi kokeilin sellaista piirtolevyä, jossa on valmiita kirjaimia. Muste leviää ihan pirun helposti ja paljon. Opin, että jos sitä tahtoo yhdistää hallitusti akvarelleihin, se täytyy maalata/piirtää viimeiseksi.

  Lähiökuvassa on sekä vedenpitäviä Copic tussikyniä että akvarelleja. Testasin miten Copicit ja niiden päälle maalaus toimii akvarellipaperilla. Ohuet piirustustussit toimii hyvin, mutta kaikki paksummat leviävät ja blurraantuvat. (mikä voi olla kyllä kivakin efekti) Tussien päälle voi maalata ilman ongelmia ja väri ei leviä. Seinän tekstuuri on aikaansaatu töpöttämällä akvarellia paperiin pienellä sienellä.

  Eli opin muutamia hyviä uusia tekniikoita ja rakastuin pariin uuteen välineeseen. Säiliöpensseli! <3

 3. Pipps Kirjoittaa:

  Kiinnostavaa! Ja hyvältä näyttää :)
  Töpöttelyefekti on jännä, ja noita karhukuvan lumihiutaleita kanssa mietin, että onko siinä tosiaan jotain “hylkivää” ainetta. Ton vikan maisemakuvan tekniikka miellyttää kovasti silmää, oikein onnistunut!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Recent Posts

May 2011
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031