Valintakoetehtävä 3

14.06.2011 - 13:07 / ninamutik.


Julkaisen blogissani kaikki tämän vuoden Taikin graafisen suunnittelun koulutusohjelman valintakoetehtävät ja niissä tekemäni työt.

– – – – –

Tehtävä 3
Tiistai 7.6.2011 klo 8.00-12.00

Viisi aistia

Vinjettikuvasarja

Vastaperustettu, ulkoasultaan uutta ilmettä hakeva ajankohtaislehti on tilannut sinulta kuvituksen ihmisen viittä aistia käsittelevään artikkeliin.

Tee viiden kuvan sarja, joka kuvaa haju-, maku-, tunto-, kuulo- ja näköaisteja.

Toteutustapa

Mustalla värillä (musta tussi ja tussiterät, siveltimet ja peiteväri yms.) Ei harmaasävyjä.

Tee käsin jokainen kuva aisteista erikseen viidelle A5-kokoiselle arkille, muuten vapaa. Kiinnitä kuvat teipillä yhteen pitkältä sivulta niin, että syntyy pystymuotoinen ‘haitari’taitos.

Arviointiperusteet

Kuvallinen ilmaisu ja graafinen esitystapa, viestivyys, omaperäisyys, pelkistämisen taito, sommittelu, kokonaisuuden hallinta.

– – – – –

Tekemäni työ:

Vinjetit on tässä kuvattu ensin kokonaisuutena ja sitten yksi kerrallaan ennen yhteenteippausta. Klikkaa kuvia, niin näet ne suurempana.


Työstä saatu arvosana (asteikko 1-5): 2

Kategoria: Maalaus ja piirrustus.
Tagit: , , ,



3 vastausta - “Valintakoetehtävä 3”

  1. Leea Kirjoittaa:

    Mua kyllä lämmittää aina puput. Ja samoin myös se, miten pupun hymy senkun levenee aisti kerrallaan :D

  2. ninamutik Kirjoittaa:

    On se söpö, mutta ehkä söpö ei sitten arvostelijan mielestä oikein sovi aikakausilehteen. Ite olin siihen ihan tyytyväinen, että mun kuvissa ei ollut isoja aistielimiä, kuten 80%:lla muista tekijöistä.

  3. Leea Kirjoittaa:

    Eipä tuossa kyllä toisaalta määritelty mitenkään lehden kohderyhmää, joka varmasti vaikuttaisi sekin kuvitukseen. Ehkä se konflikti oli sitten siinä, että määritelmässä sanottiin vain ulkoasun hakevan uutta ja lehden olevan ajankohtainen, ja toisaalta mustavalkoinen kuvituksesti on jollain viehättävällä tavalla vanhahtava, siitä tulee mieleen satukirjakuvitukset ja kukkasissa on jotain retrosävyä. Toisaalta, jos vastakohtana olisi ollut sitten hälyinen, rikkonainen ja hyvin kirkasvärinen kuvitus – se olisi ollut jotain niin ysäriä, ettei sekään olisi ollut ajankohtaista eikä uutta kuin ehkä 15 vuotta sitten :D

    Ja onneks mä voin vaan tykätä asioista jotka miellyttää omaa silmää, tarvitsematta arvottaa niitten luovuutta millään tavalla :)

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Recent Posts

June 2011
M T W T F S S
« May   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930