Valintakoetehtävä 9

14.06.2011 - 19:19 / ninamutik.


Julkaisen blogissani kaikki tämän vuoden Taikin graafisen suunnittelun koulutusohjelman valintakoetehtävät ja niissä tekemäni työt.

– – – – –

Tehtävä 9
Perjantai 10.6.2011 klo 08.00-12.00

Tiedon visualisointi
eli artikkelin infografiikkakuvitus

Tutustu oheiseen Helsingin Sanomissa julkaistuun artikkeliin “Suomi kasvaa ulkomaalaisvoimin2; jossa on tilastotietoa maahanmuutosta Suomessa.

Valitse tekstistä jokin numeroin esitetty faktakokonaisuus, joka on mielestäsi tärkeä tai mielenkiintoinen, ja tee siitä artikkelin yhteydessä julkaistavaksi sopiva visualisointi. Työsi voi olla kuvituksenomainen, mutta sen tavoite on antaa lukijalle konkreettisempi käsitys annetuista tilastoista.

Pyri siis kuvaamaan numeroina annettua tietoa tarkasti ja havainnollisesti.

Toteuta työsi niin että se voitaisiin julkaista artikkelin yhteydessä ja että se herättää kiinnostusta.

Toteutustapa

Käsin A3-paperille. Välineet vapaat.

Arviointiperusteet

Tekstin ymmärtäminen ja arviointi, kyky visualisoida tietoa, näkökulman omaperäisyys ja kiinnostavuus, kuvituksen informatiivisuus sekä esteettisyys.

– – – – –

Jätän liitteenä olleen artikkelin tästä pois, sillä en usko, että kukaan jaksaa perehtyä siihen. Se käsitteli sitä, että Suomen väkiluku kasvaa nykyään enemmän maahanmuuton kuin syntyvyyden kautta ja lisäksi esitti tietoa maahanmuuttajien työllisyysasteista.

Tekemäni työ:

Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.


Työstä saatu arvosana (asteikko 1-5): 3

Kategoria: Maalaus ja piirrustus.
Tagit: , , ,3 vastausta - “Valintakoetehtävä 9”

 1. Pipps Kirjoittaa:

  Tää mua huolestuttaa :/ En itse tajunnut tästä oikein mitään. (Mut vika saattaa olla tässä päässä ;) ) Tää on myös aika semmonen ennalta-arvattava / tavanomainen? Mut vältsyynhän se ei ole ollenkaan huono asia.

 2. ninamutik Kirjoittaa:

  Toi on selkeämpi sen artikkelin yhteydessä, jota en nyt jaksanut naputella tuohon oheen. Mutta ei tuo mitenkään erityisen hyvä tai oivaltava ole, selkeä ehkä, mutta tosi tylsä. Ei vaan irronnut mitään luovaa tuona hetkenä, ni koitin sitten tehdä edes hyvän näköisiä graafeja… Vaikka on tuossa tuo säätiedotemainen muukalaisvaroitus tuomassa edes jotain särmää.

 3. Leea Kirjoittaa:

  …Suomen käsivarsi näyttää heilaavan, mikä on kans vähän ahdistavaa :D

  Mut totta toisaalta, joidenkin aiheiden uutiskuvittamisen on selkeyden takia hyväkin olla tylsää, siinä missä jotkut toiset aiheet on revittelyä varten.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus